Bebelus mort de foame, la Silistea

copil

 

Un copil de un an a murit din cauza infometarii intr-un grajd dezafectat, folosit de familia sa ca locuinta. S-a intamplat in localitatea Silistea, intr-o familie saraca-lipita pamantului, formata din cei doi parinti si cinci copii, cu varste intre 1 si 5 ani. Cele sapte persoane locuiau intr-un grajd dezafectat, la o ferma  de vaci unde lucreaza parintii. Tatal copiilor este cel care, venind de la munca, dupa-amiaza, a descoperit ca bebelusul de un an nu mai respira si speriat, a chemat vecinii. Acestia si-au dat seama ca micutul era mort si au sunat la 112, ca sa anunte politia.  Cand anchetatorii au ajuns la fata locului, au constatat ca  familia traia intr-o mizerie de nedescris, iar bebelusul decedat, desi implinise recent un an de zile, era numai piele si os si cantarea doar 4 kg.

Mama copilului, care este insarcinata in luna a VII-a, sustine insa ca acesta a fost bolnav de cand s-a nascut si ca avea probleme cu plamanii si o hernie. Ea recunoaste totusi ca nu i-a dat pana acum medicamente, fiindca, dupa cum ne-a declarat, abia de curand si-a dat seama ce e bolnav.

Bunica micutilor, Elena Arbunea, are o cu totul alta versiune: ea ne-a spus  ca nora sa ii neglija complet pe cei mici, ca acestia erau tinuti nemancati cu zilele, intr-o incapere neincalzita si ca nu e de mirare ca unul dintre gemenii de un an a murit.

Verdictul dat astazi de medicii legisti confirma varianta bunicii. Dr. Gina Ilie, seful Serviciului de Medicina Legala Braila, ne-a declarat ca autopsia a stabilit ca baietelul suferea de o  malnutritie severa.

Sesizata de acest caz, Directia pentru Protectia Copilului a intervenit imediat si a luat astazi ceilalti patru copii din grajdul in care locuiau, iar mama acestora a acceptat si ea sa locuiasca impreuna cu ei la un centru maternal, macar pana va naste. Ea va veni la centru dupa ce se va ocupa de inmormantarea bebelusului.

In paralel, politistii vor continua ancheta, pentru a stabili daca parintii pot fi acuzati de rele tratamente aplicate minorilor. Daca vor fi gasiti vinovati, ei pot fi decazuti din drepturi si risca, de asemenea, sa ajunga dupa gratii.