Botea: Un sac de cartofi era mai bun decat Titi Dumitriu, la conducerea PDL Braila. Si Nazare e…

botea viorel5

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP) – filiala Braila, Viorel Botea, este de parere ca a fost o decizie buna aceea a predarii conducerii organizatiei PDL Braila, in urma cu circa doi ani, pe mana unui om trimis de la centru, care nu avea legaturi cu zona locala – in speta, pe mana lui Alexandru Nazare. In calitate de fost membru PDL, Botea isi aminteste ca pana in 2010, fostul presedinte PDL local Constantin Dumitriu, adus de la Galati, facuse organizatia praf si pulbere, asa incat aceasta trebuia reconstruita de la zero. In acest context, spune Botea, in care si un sac de cartofi ar fi fost mai bun presedinte decat Dumitriu, Nazare se descurca: “Dupa ce organizatia a fost facuta praf de Titi Dumitriu, trebuia sa trimiti pe cineva, puteai sa trimiti si un sac de cartofi, era mult mai bun ca Dumitriu! Deci trebuia sa trimiti pe cineva care sa n-aiba nu stiu ce legaturi cu localul, adica e clar ca trebuia trimis cineva care sa faca o anumita schimbare. Cineva din afara. Nu neaparat ca a fost bun Nazare, dar era vorba de o chestie de schimbare, cu o persoana care nu avea legaturi atat de stranse cu localul. Trebuia taiat cu sabia tot”.

Botea admite ca ar fi existat si in Braila “cateva persoane” care si-ar fi putut asuma functia de presedinte al organizatiei PDL si care ar fi indeplinit conditia de a nu avea legaturi “stranse” cu PSD-ul local. Mai mult, liderul PMP a precizat ca el insusi era una dintre aceste persoane si chiar i s-a propus preluarea conducerii PDL Braila, insa a refuzat aceasta oferta: “Erau cateva persoane care puteau sa faca acest lucru. Mi-a fost propus, la un anumit moment – si asta o spun in premiera – sa fiu seful PDL, in anul 2010. Am refuzat dintr-un singur motiv: faptul ca nu puteam sa plec in acel moment, intr-o situatie foarte grava in invatamantul romanesc”.

In orice caz, deocamdata, liderului PMP local nu i se pare ca Nazare are o prestatie mult peste sacul de cartofi: “In momentul de fata, PDL-ul nu ma convinge. Pana intr-un anumit punct – dar se pare ca lucrurile s-au mai revingorat -, am asteptat altceva de la domnul Nazare. Incisivitate am asteptat de la dumnealui. Nu il acuz de nimic, dar asteptam incisivitate”.

In orice caz, Viorel Botea este convins ca “mai devreme sau mai tarziu, PDL-ul si PMP-ul si cu alte formatiuni de dreapta se vor uni”.