Francisk Iulian Chiriac – candidatul PSD la presedintia CJ Braila

177

Noul presedinte PSD Braila, Mihai Tudose, a anuntat in aceasta seara, imediat dupa Conferinta Extraordinara a organizatiei, care va fi candidatul social-demcoratilor la alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Braila. Astfel, Tudose a anuntat ca PSD va merge in alegeri cu tanarul Francisk Iulian Chiriac, care in prezent este secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Francisk Iulian Chirita este de profesie inginer, absolvent al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati. El a fost numit secretar  de stat in martie 2013, iar la acel moment, era vicepresedinte la organizatia municipala a PSD Braila, membru in Comitetul Executiv Judetean PSD Braila si consilier municipal, iar in CLM detinea functia de presedinte al Comisiei pentru activitati stiintifice, invatamant, cultura, culte, tineret, activitati sportive, sanatate si protectie sociala. De asemenea, Chiriac a mai fost consilier local si in mandatul 2008-2012.

Pe de alta parte, Chiriac a fost votat de Comitetul Executiv al PSD drept candidat pe Colegiul 5 la Camera Deputatilor, dar in cele din urma, conducerea centrala  a partiduluui l-a preferat drept candidat in acel colegiu pe Cristian Rizea.

Inainte de a ajunge la Ministerul Sanatatii, Francisk Iulian Chiriac a fost director zonal al SC MEDCENTER SRL Bucuresti.