“Start UP Smart!” – o sansa pentru tinerii intreprinzatori

P1100234

Tinerii intreprinzatori braileni si nu numai pot beneficia in aceasta perioada de o oportunitate deosebita pentru a-si prezenta ideile de afaceri si a le pune in practica. Aceasta sansa le este oferita prin proiectul “Start UP Smart!”, implementat in Regiunile de Dezvoltare Sud-Est si Sud Muntenia si finantat pe programul POS DRU, pe domeniul promovarii culturii antreprenoriale. Proiectul, care a fost lansat astazi oficial la Braila, va finanta cu 86.500 de lei un numar de 42 de planuri de afaceri, selectate dintr-un total de 400.

Proiectul “Start UP Smart” are ca scop dezvoltarea competentelor manageriale si sustinerea initiativelor antreprenoriale ale tinerilor cu varste de peste 18 ani care doresc sa dezvolte o activitate independenta. In acest scop, 400 de persoane din Regiunile de Dezvoltare Sud -Est si Sud Muntenia vor urma cursuri antreprenoriale, dupa care vor prezenta proiecte de afaceri. Pentru o reprezentare aproximativ egala a tuturor judetelor implicate, din fiecare dintre acestea vor fi selectate cate 10-12 persoane, intre care trebuie sa se afle obligatoriu studenti si femei.

“Braila va fi implicata in acest proiect prin 10-12 persoane, care vor merge la cursurile ce se vor desfasura in urmatoarea perioada la Galati. Dintre aceste persoane, care vor crea planuri de afaceri pe diferite directii, doua vor fi selectate, le vor fi finantate ideile si vor fi sustinute pentru o perioada de aproximativ un an. Este important pentru mine, ca presedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Braila, ca la nici doua luni de la infiintare, ne implicam activ si vrem sa aducem in discutie din nou ideea de competitie si de competitivitate la Braila”, a declarat Vasile Priceputu, presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Braila.

Simpla participare la aceste cursuri aduce celor in cauza premii in bani, iar dupa instruirea antreprenoriala, urmeaza un concurs de idei de afaceri, la finalul caruia castigatorii vor primi sume substantiale.

“Fiecare participant la aceste cursuri va primi un premiu de 2.500 de lei. De ce aceasta suma, care este destul de mare? Practic, cand am scris acest proiect am avut in minte mereu nevoile tanarului debutant in afaceri, anume nevoia de bani si nevoia de informare. Deci de la inceput, toti cei 400 de participanti vor avea o sansa mai mare se deruleze o afacere Start UP. La concursul de idei de afaceri vom selecta  42 de planuri de afaceri, care vor primi o finantare de aproximativ 20.000 de euro fiecare”, a precizat Radu Oprea, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Reg. Sud-Est, care este si manager de proiect.

Proiectul “Start UP Smart” se va incheia in luna decembrie a acestui an. Mai multe detalii pot fi obtinute pe site-ul www.startupsmart.ro.