Petrea: S-a inscris in UNPR Braila fostul director al Federatiei mexicane de kaiac-canoe, Nichita Sergan

P1070921

Deputatul Dorin Petrea saluta inscrierea in organizatia UNPR Braila a fostului presedinte al Federatiei de kaiac-canoe a Mexicului, Nichita Sergan.

 „Un multi-medaliat la concursurile internationale din echipa de aur a canotajului, iubitor de victorie, alaturi de Ivan Patzaichin, Nichita Sergan a facut o noua miscare buna, alegand sa ni se alature. Ii doresc succes in cariera politica si il sustin in orice proiect menit sa contribuie la progresul Romaniei”, spune Dorin Petrea, vicepresedinte UNPR, intr-un comunicat de presa.

Precizam ca Nichita Sergan a facut parte din generatia de aur a sportului romanesc. Sportiv din anul 1976, membru al echipei olimpice de kaiac-canoe in perioada 1980-1985, campion balcanic cu mai multe cupe mondiale castigate, antrenor categoria I in perioada 1994-1997, antrenor al echipei olimpice de kaiac-canoe din Venezuela intre anii 2000 si 2006, antrenor de kaiac in Mexic (2007-2014) si director al Federatiei mexicane de kaiac-canoe, Sergan a primit recunoasterea rezultatele deosebite si din partea Parlamentului mexican.