Florin Mircea: Potentialii investitorii sunt interesati de culoarea politica a autoritatilor si de majoritatile din CLM si CJ Braila

P1160717

Directorul general al Regiei Autonome ”Administratia Zonei Libere Braila”, Florin Mircea, declara ca firmele importante care vin la Braila, pentru a cerceta terenul, inainte de a face o posibila investitie,  nu cer doar informatii de natura economica, ci si de natura politica. Mai exact, Florin Mircea a explicat astazi ca investitorii seriosi se intereseaza ce culoare politica au primarul, presedintele CJ si majoritatile din Consiliul Local si Consiliul Judetean, precum si de istoricul politic al judetului, pe cateva mandate in urma, ca sa stie daca exista o continuitate la nivelul autoritatilor locale, sau nu: “Cand au venit prima oara cei de la Yazaki, am completat un chestionar destul de mare, in care ne cereau inclusiv relatii despre culoarea politica a prefectului – dar nu era cazul, pe actuala legislatie – a primarului, a presedintelui Consiliului Judetean, au intrebat care este majoritatea la CJ, dupa care au intrebat despre marii angajatori din judet, dar si care erau la acea vreme locurile de munca vacante de la AJOFM. Este un adevarat chestionar si fac un astfel de studiu peste tot, unde se duc. Ei calculeaza astfel care sunt riscurile si care sunt impedimentele, in cazul unei posibile investitii. Nu numai firmele straine, ci si firmele romanesti iau in calcul aceste lucruri”.

Mircea a precizat ca pe investitorii respectivi nu ii intereseaza sa fie la putere un anume partid, nu au preferinte politice, ci este vorba despre a se asigura ca exista o anumita continuitate politica si o majoritate stabila in Consilii – lucruri care le dau siguranta ca au cu cine discuta: “Pe ei ii intereseaza o continuitate, pentru ca lucrurile sa mearga corect, fiindca atunci stiu ca daca au discutat ceva cu autoritatile, e o continuitate de idei. In plus, degeaba e un primar de o anumita culoare politica, sau chiar independent, daca in Consiliul Local nu are majoritatea, fiindca trebuie sa mergi in CLM sa propui niste lucruri. De exemplu, municipiul Braila are un program de minimis, pentru sprijinirea investitiilor mari. Daca primarul isi doreste sa faca treaba asta si Consiliul Local nu aproba, degeaba vii cu initiativa, pica cu brio”.