Botea: Catalin Canciu si Dan Gheorghita, demisia!

???????????????????????????????

Primvicepresedintele PMP Braila, Viorel Botea,  le-a cerut astazi public inspectorului scolar general Catalin Canciu si inspectorului scolar general adjunct, Dan Gheorghita, sa-si dea demisia, dupa scandalul declansat de declaratiile lor, dar si de actiunile lor de politizare a invatamantului local. Botea a enumerat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, neregulile de care s-ar face vinovati cei doi, a dat exemple concrete si a explicat in ce fel au dovedit cei doi „ca nu-si cunosc fisa postului, nu respecta contractul de management si nu respecta nici Legea educatiei”: “Faptul ca marea majoritate a politicienilor – evident, cu exceptia ALDE -, autoritati locale, profesori au spus ceea ce am concetrat eu in acest material nu ma fac aceva decat sa fiu prima persoana care le cere demisia. Sper ca Ministerul stie aceste lucruri si cred ca indiferent ca ai contract de management, indiferent ca ai concurs, nimeni nu-ti permite sa-ti bati joc de invatamantul brailean.

Nici macar Bunea Stancu nu venea sa ne ceara noua sa punem directori!  Nu s-a intamplat niciodata in istoria invatamantul brailean, de la maimuta incoace, sa vina cineva sa impuna directori, cum s-a intamplat acum”.

Botea a mai precizat ca deputatul PMP Marioara Nistor il va interpela saptamana viitoare in Parlament pe ministrul Educatiei in legatura cu situatia din invatamantul brailean. De altfel, potrivit informatiilor noastre, mai multi parlamentari braileni au de gand sa faca acelasi lucru, dupa ce au aflat din presa despre declaratiile sefului ISJ privind lista de candidati ALDE de la alegerile locale, “care este cea mai respectata”.

(foto – Catalin Canciu si Dan Gheorghita, sefii ISJ Braila)