Botea: De exemplu, Canciu poate fi dat afara din Inspectoratul Scolar in maximum in 2 saptamani

IMG_0328

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) sustine ca personal, nu stie ca in ultimii 15 ani sa se fi intamplat ca primarul municipiului si inspectorul scolar general sa nu se intalneasca periodic, in perioada vacantei de vara, pentru a stabili impreuna ce mai este de facut pe tema pregatirii scolilor, in vederea inceputului de an scolar si unde mai trebuie alocati bani, in acest sens. Botea (foto) spune ca este “inadmisibil” ca actuala conducere a Inspectoratului Scolar Judetean si primarul Brailei sa nu se intalneasca nici macar o data, ca sa discute de pregatirea noului an scolar, iar edilul sef sa afle din presa informatiile pe care le are ISJ, in ceea ce priveste situatia scolilor.

Viorel Botea  – care a fost el insusi inspector scolar general – sustine ca seful ISJ, Catalin Canciu, este obligat de lege sa colaboreze cu toti primarii si sa le furnizeze informatii despre scoli, astfel incat acestia sa stie unde mai este nevoie de lucrari sau de fonduri suplimentare, pentru diverse reparatii de ultim moment.

Profesorul Botea spune ca nu este normal ca ISJ la lase directorii de scoli sa sune fiecare la primar, daca are nevoie de bani, in loc sa centralizeze datele la Inspectorat si sa le prezinte edilului sef sub forma unei informari clare si la obiect: “Pai sunt 100 de directori de scoli, imaginati-va ce inseamna  daca suna toti la un primar, cam in acelasi timp!”.

Consilierul PMP este de parere ca seful ISJ Braila, Catalin Canciu, se comporta astfel pentru ca a ocupat postul prin concurs si isi inchipuie ca acum, indiferent ce ar face, nu mai are cum sa-si piarda functia. Botea a comentat insa ca nu se stie niciodata: “De exemplu, poate fi dat si in maximum in 2 saptamani afara din Inspectoratul Scolar Judetean”.

Comentariile lui Viorel Botea, aici: