Botea: ISJ “palmeaza ore” pentru membrii ALDE, pentru ca acestia sa castige in plus, fata de salariu

bani

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) sustine ca Inspectoratul Scolar Judetean Braila se ocupa, printre altele, cu “palmarea” de ore pentru profesorii “favoriti”, care sunt fie membri ALDE, fie prieteni ai sefilor ISJ. Mai exact, Botea spune ca ISJ a obligat directorii unitatilor de invatamant sa dea cadrelor didactice cel mult 2 ore suplimentare saptamanal, la plata cu ora – ore care sunt o sursa de venit suplimentar -, in timp ce profesorii care beneficiaza de tratament preferential obtin 8-10 ore in plus.

Consilierul judetean a explicat astazi ca directorii de scoli nu au curajul sa spuna acest lucru, insa nici directorii si nici profesorii nu considera ca este corect sa “se palmeze” ore pentru membrii ALDE, sau pentru amicii sefilor ISJ, iar profesorii titulari sa nu aiba dreptul decat la 2 ore in plus si sa se aduca, eventual, suplinitori, pentru a se acoperi restul orelor disponibile in scoala.

In plus, profesorul Botea a acuzat astazi conducerea Inspectoratului Scolar ca incearca „sa distruga” Liceul <<Panait Cerna>>, desfiintandu-l, ca urmare a comasarii cu un alt liceu, desi ar putea sa faca aceasta comasare cu scoli gimnaziale, pastrand liceul amintit, ca entitate de sine statatoare. Consilierul judetean a mai spus ca “este incredibil” cum la Liceul Cerna a fost pusa ca director adjunct o persoana „cu un traseu foarte interesant”, care provine de la o scoala condusa de finul inspectorului scolar general Dan Gheorghita (ALDE).

Amanunte, aici: